Centralni meridian

Osnovni namen tehnike je obnova zastale življenske sile, povrnitev primarnega gibanja in prostora v telo in strukturna poravnava telesa.

Shiatsu sintai sproščanje centralnega meridiana

Centralni meridian je krožni vzorec energije, ki teče vzdolž hrbtenice. Ima direkten vpliv na hrbtenico, meninge, fascio, pretok življenske sile, centralni živčni sistem, hrbtenični kanal, Vodilni in Spočetni meridian ter čakre. Obnavlja naravno resonanco telesa na celičnem nivoju, nivoju organov in vibracijskem nivoju. Vpliva tudi na sklepe.

Nepredelan stres ali travma, ki smo jo doživeli v preteklosti ostane kot spominski energijski vzorec v telesnih tkivih. Ta stresni vzorec ujet v mehkem tkivu vsebuje vse informacije travmatičnega dogodka. Življenjska sila ostane dobesedno ujeta v tem stresnem vzorcu. To nam daje občutek, lahko tudi nezaveden, da je stres oz. travma še vedno prisotna oz. se dogaja. Telo izgublja življenjsko silo, ujeto v dogodek iz preteklosti. Zato ne moremo ustrezno in celovito delovati v sedanjem času. To nam preprečuje normalno doživljanje sedanjosti- biti tukaj in sedaj- kar lahko povzroča težave na fizične, emocijskem, mentalnem ter duhovnem nivoju.

Lahko bi rekli, da je poleg tega, da je energijska body work tehnika tudi neka oblika psihoterapije z dotikom, ko se telo preko izvajanja tehnike osvobodi travm, stresov, tudi zlorab, ki so se lahko zgodile že pred več več leti ali pa tudi desetletji.

image
Potrebujete več informacij ali imate vprašanja?

Pokličite na

+386 41 473161

Ali nam pišite

shiatsucenter@panacea.si

Poglejte še ostale terapije

Kontakt


NASLOV

Panacea, Janez Golobič s.p.
Vodnikova c. 106, Ljubljana

TELEFON

+386 41 473 161

E-NASLOV

shiatsucenter@panacea.si

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Panacea
Back To Top