Čakre

Čeprav na splošno velja da čakre ne spadajo v podoročje shiatsa pa včasih ni bilo tako. Izvorno so čakre del shiatsa. Saj so vibracije meridianov povezane tudi z vibracijami čaker. Kažejo se skozi sedem vrtincev energije ki se nahajajo v našem zunanjem telesu (outerbody) in so sidrane v našem fizičnem telesu. So na prednji in hrbtni strani telesa. Čakre na hrbtnem delu so povezane z vodilnim meridanom (Goverment Vessel, GV) in živčnim sistemom na sprednjem delu telesa pa bolj z prednjim sredinskim meridianom (Conceptional Vessel, CV) in posameznimi organi.

Čakre in njihova povezava

Spodnje tri čakre in srčna čakra so povezne z prebavnim sistemom, cirkulatornim sistemom in krvjo. So povezane tudi z funkcijo dvanajstih meridianov.

Zgornje tri čakre in srčna so povezane z respiratornim in živčnim sistemom vključno z možgani in hrbtenico ter cerebrospinalno tekočino.

Imajo različne kvalitete in nudijo različne informacije saj ima vsaka čakra svoj spomin in zavestnost . informacijo o zavesti. Čakre so kompleksne- ni samo tam kjer je . Energija penetrira v telo in gre v živčni sistem in žleze. kar posledično vpliva na delovanje organov. S tem vsaka čakra prispeva k našemu fizičnem, emocijskem, mentalnem in duhovnem življenju in njegovi kvalitete. To pa se kaže skozi vedenje, do nas samih in okolice. Ko delajo pravilno so vse funkcije povezane z njimi dobre. Če postanejo preveč ali premalo aktivne, stisnjene, preveč odprte tedaj lahko nastanejo negativna stanja v telesu, emocijah in vedenju.

Zadnje čase se veliko govori tudi o skritem aspektu srčne čakre – njenem ženskem del, ki se nahaja na vrhu grodnice.

image
image

Skozi čakre lahko tudi izgubljamo energijo

Delo z čakrami zahteva izkušenega terapevta, razvito občutljivost za zaznavanje pulza vsake posamezne čakre, njene barve in tudi zvoka. Delo z čakrami vsakič zahteva tudi predpripravo shiatsu terapevta.

V praksi se čakre uravnavajo po določenem zaporedju , po dve čakri hkrati , tako da na obeh nastane simetrični pulz. Pod dlanmi se čutijo kot neke vrste plazmo . Dostikrat je potrebno sproščati strukturo- sproščati območje, kjer se dela- tkiva, mišice, fascio, sklepe, kajti zelo pomembno je , da je tudi telo na tem področju sproščeno in poravnano.

Uravnane čakre harmonizirajo z njimi povezane funkcije na emocijskem, fizičnem, mentalnem in duhovnem nivoju. Pomagajo sprostiti stare napetosti, ki držijo naše življenje ujeto v preteklosti ali v prihodnosti.

Potrebujete več informacij ali imate vprašanja?

Pokličite na

+386 41 473161

Ali nam pišite

shiatsucenter@panacea.si

Poglejte še ostale terapije

Kontakt


NASLOV

Panacea, Janez Golobič s.p.
Vodnikova c. 106, Ljubljana

TELEFON

+386 41 473 161

E-NASLOV

shiatsucenter@panacea.si

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Panacea
Back To Top